Publicatie MS@Work studie

Juni 2018 verscheen een nieuwe publicatie van de MS@Work studie: The capability set for work – correlates of sustainable employability in workers with multiple sclerosis, door Dennis van Gorp, Jacq van der Klink, Femke Abma, Sjef Jongen, Irma van Lieshout , Edo Arnoldus, Martijn Beenakker, Michel Bos, Jeroen van Eijk, Jiske Fermont , Stephan Frequin, Koen de Gans, Gerald Hengstman, Raymond Hupperts, Jop Mostert, Paul Pop, Wim Verhagen, Desirée Zemel, Marco Heerings, Michiel Reneman, Huub Middelkoop, Leo Visser en Karin van der Hiele. Health Qual Life Outcomes. 2018 Jun 1;16(1):113. doi: 10.1186/s12955-018-0942-7.                

Ter informatie: a set of capabilities refers to valued aspects of work that workers are both enabled and able to achieve (van Gorp et al 2018). De studie vergeleek 163 werkenden met MS met een controlegroep van 163 werkenden uit de algemene bevolking. Het bleek dat degenen met MS over een grotere capability set beschikten. Bovendien, bij mensen met MS hield een grotere capability set verband met betere werk- en gezondheidsuitkomsten.   

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *